Kippengids?

Zorg nu voor je eigen fipronil vrije eieren

Ja al dat gedoe met die eieren is misschien nu wel uit het nieuws verdwenen... Maar is het misschien een idee om als eerste klus een kippenhok te bouwen voor je nieuwe kippen. De kippengids geeft naast bouwtekeningen ook diverse tips hoe je kippen moet houden:

  • Grootte van je kippenhok
  • Ruimte per kip
  • Tips over waar je hem mag plaatsen volgens de gemeente richtlijnen
  • Duidelijke uitleg bij de tekeningen
  • Materiaal lijst
  • Alles soorten en maten

 

In het huidige klimaat van terug gaan naar meer biologische, natuurlijke consumptie van dierlijke producten is het zelf houden van kippen een mooie bijdrage! Niet alleen voor het verse eitje maar natuurlijk ook voor de kippen zelf! Iedere kip die niet in een legbatterij hoeft te leven is meegenomen. De bio-industrie is gewoonweg dierenmisbruik en mishandeling!

Kippen houden is voor iedereen met een redelijke tuin mogelijk. Maar waarom zou je veel kosten maken voor een kippenhok dat niet aan jouw specifieke wensen voldoet?

Waarom zou je deze dan laten maken terwijl je met behulp van de kippengids dat natuurlijk ook zelf zou kunnen? Zelfs met Twee Linker handen!

Ook voor je kippen betekent een ruim kippenhok een beter leven.

De kippengids   is dan ook meer dan alleen een boek met bouwtekeningen. Het is ook een boek vol met tips betreffende het zelf houden van kippen.

 

 

Een blije kip?

Een lekker ei!!!

Zeker weten vrije uitloop!!

Scharrelkip in eigen tuin

Wanneer je begint met klussen aan je kippenhok zijn wat schroeven wel handig:

 

Gun de kip een mooi leven!